Translate

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ΕΚΚΛΗΣΙΑ = ΧΡΙΣΤΟΣ?

Eκκλησία Α.Ε. η μεγαλύτερη πολυεθνική όλων των εποχών.
Για ποιές αξίες, αρχές, πίστη , μιλάει η εκκλησία? Και ποιός «θεος» δίδαξε όσα υπηρετεί?
Σήμερα στον πλανήτη πεινάει πολύς κόσμος, υποφερουν χιλιαδες ανθρωποι από αρρωστιες κι αλλα δεινα. Γιατί η εκκλησία που έχει την μεγαλύτερη περιουσία δεν κάνει τίποτα γι αυτό? Ή μάλλον κάνει πολύ λίγα, τόσο λίγα που δεν φαίνονται καν.Τι την θέλει την περιουσία η εκκλησία? Για ποιό σκοπό την μαζεύει?

Είναι αυτή η εκκλησία του Xριστού ? ζήτησε εκείνος τέτοιου είδους εκκλησία? Επιχείρηση που αποσκοπεί σε κέρδη? Αυτό έδειξε με τη διαδρομή του? Αυτό δίδαξε?

Εκείνος δίδαξε με την πράξη του κι όχι μόνο με τα λόγια κι αυτό τον έκανε ιδιαίτερο άνθρωπο φωτισμενο και δεν λέω « θεό» γιατί κι αυτό, δεν ήταν δική του επινόηση αλλά των άλλων, εκείνων που τον χρησιμοποίησαν και διαστρέβλωσαν οσα είπε, τον χρησιμοποιησαν ως προιόν για να αποκτήσουν, εξουσία, χρήμα , για να χειραγωγήσουν τον κόσμο μέσα από τη δύναμη του.
Τον έβαλαν σ'ενα βάθρο τόσο ψηλό που στην ουσία τον απομάκρυναν, μας τον έκρυψαν για να μην τον βρίσκει κανείς και πως να τον φτάσεις ? πρέπει να γίνεις κι εσύ «θεός» για να τον βρείς.

Εκείνος όμως ήταν απλός, ούτε πετραχήλια φορούσε, ούτε τάματα μάζευε,ούτε χρυσάφια και πολύτιμα πετράδια.Δίδασκε στο δρόμο κι οχι στους ναούς, που ήθελε να γκρεμίσει,η στάση του απέναντι στην κερδοσκοπία μέσα στο ναό ήταν ξεκάθαρη.
Ηταν επαναστατης , δεν φορουσε μαυρα ρασα, αληθεια, το μαυρο ρασο ποιανου επινοηση ηταν? Είναι το μαυρο,το χρωμα του χριστου? Η του σκοταδισμου? Οσο για τα μυστηρια κανενα δεν ανταποκρινεται στην αληθεια..
Βαφτιστηκε με σκετο νερο σε ποταμι και όχι από ιερεα και σε μεγαλη ηλικια..ποια η
Η εκκλησια προσθεσε και λαδι , σταυρους και κολυμπηθρες και με το αζημιωτο βεβαια.Ποια η ομοιοτητα? Καμμια.
Όλα διαστρεβλωμενα, όλα αλοιωμενα , όλα διαφορετικα.
Ιησους και εκκλησια δεν εχουν καμμια σχεση.Ο χριστος των εκκλησιων είναι ενας ψευτικος χριστος που τον ξεχασε σταυρωμενο εδώ και 2000 χρονια και τον σταυρωνει κάθε μερα.μαζι με ολους μας .
Κι αφου υποτιθεται ότι με τη σταυρωση του πηρε πανω του της αμαρτιες μας γιατι δεν ειμαστε αγνοι και χαρουμενοι και παμε από το κακο στο χειροτερο? Ποια είναι η απελευθερωση και η εξιλεωση μας?
Αλλα ειπε, αλλα εκαναν.Αλλα επραξε, αλλα πραττουν..
Εχετε αναλογιστεί το μέγεθος του εγκλήματος που διαπράττει η εκκλησία?
και πως η ίδια στρέφεται εναντίον του ίδιου του χριστού που υποτίθεται υμνεί?


Οι γραμματείς κι οι φαρισσαίοι είναι ακόμα εδώ, τίποτα δεν άλλαξε, κι ας έχουν περάσει 2000 χρόνια.προσωπειο αλλαξαν , ενδυμασια αλλαξαν κατά τ’αλλα κατω από τις μασκες οι ιδιοι είναι.
Δεν έχει λογική αυτό που συμβαίνει με την εκκλησία, αντίθετα είναι ένας τέλειος παραλογισμός.
Σίγουρα δεν ευθύνονται οι ιερείς, ουτε οι μοναχοί , για όσα συμβαίνουν, σε πλάνη βρίσκονται όπως όλοι μας και σίγουρα υπάρχουν πολλοί φωτισμένοι και εντός της εκκλησίας , αλλά και έξω απ’αυτήν, παντού, στον βουδισμό, στον ισλαμισμό και στους μάρτυρες του ιεχωβά , αλλά και στον δρόμο, γιατί ο θεός είναι παντού κι αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες σήμερα., η αληθινη ψυχη θα βρει το δρομο και τον χριστο ειτε μεσα απο την εκκλησια ειτε χωρις αυτην.
Γιατι οσα κι αν σβησανε οσα κι αν διαστρεβλωσανε , η αληθεια ποτε δεν χανεται..σημαδια της υπαρχουν παντου , ο δρομος σβηστηκε που οδηγει σε κεινον , στην αγαπη και την αληθεια του..στο να γινουμε σαν κι εκεινον, αυτό εκαναν πολύ δυσκολο ενώ είναι η φυσικη πορεια κάθε αληθινης ψυχης .η πορεια προς την ολοκληρωση της.
το αυτονοητο εγινε δυσκολο.εγινε σπανιο δυσευρετο. Υπνωτισμος και πλανη , το μπερδεμα του μπερδεματος. Για ποιόν «θεο» μιλάει η εκκλησία λοιπόν?

Η αλήθεια δεν έχει ταμπέλες , δεν τις χρειάζεται, υπάρχει και χωρίς αυτές.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΑΓΑΠΗ- ΑΛΗΘΕΙΑ είναι το ίδιο και το αυτό, δεν υπάρχει το ένα χωρίς το άλλο, στον αληθινό κόσμο.Ετσι είναι ο πραγματικός θεός, δεν είναι πότε ετσι και πότε αλλιώς, κατά πως τον συμφέρει.

< η αγάπη δεν κάνει απρέπειας , δεν ζητεί εγωιστικά τα δικά της συμφέροντα , δεν βάζει ποτέ κακό εναντίον του πλησίον , δεν χαίρει στην αδικία , χαίρει όταν επικρατεί Η ΑΛΗΘΕΙΑ >>Απόστολος Παύλος , προς Κορινθίους.

Αυτό ας το αναλογιστούν οι εκπρόσωποι της εκκλησίας για τα αίσχη που διαπράττουν. Τα λόγια που κυρήττουν και δεν τηρούν.
Κι όταν ερθει η ωρα να πανε στον παραδεισο όπως πιστευουν , ας δωσουν τις εξηγησεις τους.Ας κριθουν αφου πιστευουν στην ωρα της κρισης,οτι κυρητουν ας τα λουστουν κι αυτοι και ο θεος που εφτιαξαν.
Η εκκλησια του «εγω» δεν εχει καμμια σχεση με τον ναο της ψυχης που ζητησε ο χριστος.
Το προτυπο του ηταν ο ναος της Αθηνας , ένα σχολειο γνωσης που διευρυνει το πνευμα αναζητει την αληθεια και μονο αυτή κι όχι εκκλησιες με χρυσαφια, εικονες και στολιδια και δημοσιους υπαλληλους που παπαγαλιζουν τις γραφες , λιβανιζουν και υπνωτιζουν κανοντας τελετες αμφιβολου προελευσεως.

Το ερωτημα παραμενει ιδιο..εχουν ολοι οι ανθρωποι ψυχη? Εχουν ολοι την θεικη πνοη μεσα τους ? μπορουν ολοι να δουν την αληθεια και να βρουν το δρομο της?
Η ποσο απομακρυσμενοι ειμαστε από την « οδο της αληθειας» από το δρομο που οδηγει στην ψυχη μας.

1 σχόλιο:

  1. ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΡΑ, ΚΑΙ ΝΥΝ ΕΣΤΙΝ...ΟΤΕ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΙ...ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΣΙ ΤΩ ΠΑΤΡΙ ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ...
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ...ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΤΑ ΟΥΑΙ...
    ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ...
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή