Translate

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

"Βρείτε άμεσα μια άλλη Γη! Οι φυσικοί πόροι μας, εξαντλούνται!

Αν ο άνθρωπος δεν σταματήσει την υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Γης, τότε είναι μοιραίο σε 20 χρόνια να τους έχει εξαντλήσει.

Μόνη διέξοδος για την επιβίωση της ανθρωπότητας θα είναι πλέον μια... δεύτερη Γη, ώστε να αντληθούν από εκεί οι απαραίτητοι πόροι!

Τα παραπάνω δεν είναι σενάριο από ταινία καταστροφολογίας, αλλά το συμπέρασμα έκθεσης με τίτλο Living Ρlanet Report την οποία συντάσσουν κάθε δύο χρόνια μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, "ο άνθρωπος απομυζά τους φυσικούς πόρους του πλανήτη 1,5 φορές ταχύτερα από τον ρυθμό αναπλήρωσής τους και έτσι ως το 2030 για να υπάρχει τροφή, πόσιμο νερό αλλά και δυνατότητα απορρόφησης του διοξειδίου του άνθρακα θα πρέπει να υπάρχουν τόσοι φυσικοί πόροι όσοι βρίσκονται σε δύο πλανήτες σαν τη Γη".

Και η έκθεση συνεχίζει λέγοντας "τα πλούσια κράτη απομυζούν κατά μέσον όρο πέντε φορές περισσότερο τους φυσικούς πόρους του πλανήτη σε σχέση με τις αναπτυσσόμενες χώρες και μάλιστα ο δυτικός κόσμος βασίζει τη διαβίωσή του στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων των φτωχών χωρών".

Οι ερευνητές που την συνέταξαν εκτιμούν ότι το 2050 ο πληθυσμός των ανθρώπων θα είναι 9,2 δισεκατομμύρια. Ακόμη και όλη η ανθρωπότητα ακολουθήσει ένα πολύ λιτό διαιτολόγιο, λένε, θα απαιτούνται φυσικοί πόροι 0,3 φορές περισσότεροι από αυτούς της Γης. Αν όμως οι άνθρωποι συνεχίσουν να ακολουθούν "δυτικό διαιτολόγιο" βασισμένο στην υπερκατανάλωση, τότε θα χρειάζονται φυσικοί πόροι δύο πλανητών σαν τη Γη, για να επιβιώσουν.

http://www.pyles.tv/News/diastima/other_earth.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου