Translate

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΣΠΙΤΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ


Χρειαζεται σ'αυτη την φαση να αναζητησουμε και να δημιουργησουμε νεους τροπους διαβιωσης ωστε να μπορουμε να αντεξουμε οποιες πιεσεις οικονομικες κιαν δεχτουμε για οσο διαστημα χρειαστει .

Για να αντιστρεψουμε τις ισορροπιες θα χρειαστει και η χρεοκοπια να γινει με δική μας αποφαση κι όχι δική τους.

.

Δημιουργωντας αντιδομες, σπιτια αλληλεγγυης, ανταλλαγων και προσφορων με συμμετοχη και συνεργασια ολων των πολιτων σε κάθε γειτονια , μπορουμε να δημιουργησουμε τον αντιποδα εκεινο που θα καλυψει τις πιο βασικες αναγκες μας ωστε να μην νοιωθουμε ανισχυροι, αδυναμοι, και ερμαια στα χερια της εξουσιας και της κάθε αποφασης τους.

Η καρδια του συστηματος ειναι το χρημα και μονο οταν εκει δεχτει ισχυρο πληγμα θα καταρρευσει.

Αν πραγματικα εννοουμε λοιπον οτι θελουμε να αλλαξει το σημερινο συστημα και θελουμε να παρουμε τις ζωες μας στα χεριά μας θα πρεπει να τολμησουμε κι αυτο το εγχειρημα.

Να συνηθισουμε να ζουμε χωρις χρηματα για ενα αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα με δική μας επιλογη κι αποφαση .

Θα πρεπει εμεις οι ιδιοι να απεξαρτηθουμε και να απεγκλωβιστουμε απ'αυτο το μεσο , που εχει αναχτει ως υπερτατη αξια σημερα κι ολοι μας ειμαστε υποδουλοι σ'αυτο.

Η αλληλεγγυη ειναι το πιο δυνατο μας χαρτι και θα μας δωσει την δυναμη να αντεξουμε στον χρονο χωρις να χασουμε την αξιοπρεπεια μας.

Ας μαθουμε να στηριζουμε και να στηριζομαστε ο ενας στον αλλον γιατι πανω απ’όλα ειμαστε ανθρωποι κι εχουμε ολοι τις ιδιες βασικες αναγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου