Translate

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΛΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ?

Αναρωτιεμαι τι θεση θα επαιρνε ο Σωκρατης αν ζουσε σημερα? ..η απαντηση είναι απλη…ότι έκανε και τοτε ..θα γυριζε στην αγορα προσπαθωντας να αφυπνισει τους ανθρωπους..

Τι θα έκανε ο Ιησους αν ηταν εδώ ? ..μα φυσικα το ιδιο ..οτι έκανε και τοτε..

Θα ελεγε τα πραγματα με το ονομα τους..θα τα εβαζε με ολο το κατεστημενο..και θα τον σταυρωναν για αλλη μια φορα.

Τι θα έκανε ο Λεωνιδας? Ο Γκαντι ? Και τοσοι αλλοι…

Τοσοι και τοσοι σοφοι, αγιοι, δασκαλοι, ηρωες, η ότι άλλο θελετε..διακριθηκαν γιατι ειχαν την τολμη να πουν και να πραξουν στην αληθεια που εκεινοι αντιλαμβανονταν..

Επραξαν στην αληθεια που μιλησε μεσα τους , στην αληθεια που πιστεψαν , στην ιδεα που μεσα τους γεννηθηκε..στο οραμα τους.

Χλευαστηκαν, δολοφονηθηκαν, σταυρωθηκαν, αμαυρωθηκαν, χαρακτηριστηκαν τρελλοι , κι ότι άλλο .. όμως εκεινοι δεν λυγισαν , συνεχισαν μεχρι τελους , υπερασπιστηκαν την αληθεια τους μεχρι τελους.

Εδειξαν πως βαδιζεται ο δρομος της αληθειας , ανοιγει σε κάθε σου βημα..σε κάθε σου πατημα, γιατι η αληθεια σου δινει σιγουρια, σταθεροτητα ,η αληθεια ανοιγει την ψυχη σου..η αληθεια είναι ο δρομος που οδηγει στην ψυχη σου…και κάθε αληθεια που βρισκεις , σε οδηγει σε ένα κοματι του αληθινου σου εαυτου , σου ανοιγει ένα κομματι του θεικου σου εαυτου..σε συνδεει με το θειο , που δεν είναι καποιος εξω από σενα..σε οδηγει στο θεο που κρυβεις μεσα σου.

Ειναι αυτό σου το κομματι που σε κανει ατρωτο, αλυγιστο, ανικητο..κι ας μην το βλεπουν οι αλλοι..αρκει που το γνωριζεις εσυ..αρκει που εσυ το βρηκες..αρκει που εσυ πατας καλα μεσα σου..στην ψυχη σου..στην αληθεια σου.

Τωρα γνωριζεις τι πρεπει να πραξεις..απλως να εισαι εσυ..να εισαι εκει..

οπου η ψυχη σου σε καλεσει..κιαν είναι να εισαι στην πρωτη γραμμη του πολεμου ως άλλος Λεωνιδας να εισαι εκει..κιαν είναι να εισαι στα βουνα σαν ασκητης, να εισαι εκει..κιαν είναι να δουλευεις σε τραπεζα ..να είσαι εκει..συνειδητα όμως εκει..με οποιο κοστος..

Κι αυτη είναι η θεση και η αληθεια κάθε φωτισμενου, κάθε συνειδητοποιημενου ανθρωπου..καθε αφυπνισμενης οντοτητας.

Εσενα που σε καλει η ψυχη σου να εισαι όταν η χωρα σου βαλλεται? Που σε καλει η ψυχη σου να εισαι όταν οι συνανθρωποι σου υποφερουν? Που σε καλει η ψυχη σου να εισαι όταν υπονομευεται το μελλον το παιδιων σου..? σε ποια αληθεια σε καλει να πραξεις η ψυχη σου? Και ποσο δυνατη είναι η φωνη μεσα σου? Ποσο καθαρα την ακους? Ποσο κοντα εισαι στην ψυχη σου ? ποσο την υπερασπιζεται?

εσυ που εισαι αφυπνισμενε ανθρωπε? Εσυ που εισαι φωτισμενε και συνειδητοποιημενε ανθρωπε?

Γιατι φωτιση δεν είναι τιποτα περισσοτερο και τιποτα λιγοτερο παρά η συνειδητοτητα μας.

Ποσο συνειδητοι ειμαστε λοιπον? Ειμαστε ολοι εκει που θελουμε να ειμαστε? Εκει που χρειαζεται να ειμαστε? Εκει που μας καλει η ψυχη μας?


Γιατι κατι άλλο που εκαναν ολοι φωτισμενοι είναι..οτι εκαναν πράξη και τροπο ζωης την αληθεια τους..κι αυτη είναι η αποδειξη ότι πραγματικα ηταν φωτισμενοι και συνειδητοι...και δεν ιδεαζαν ότι είναι..

Εχει μεγαλη διαφορα το θαθελα να ειμαι..απο το να ειμαι πραγματικα…εχει μεγαλη διαφορα το ιδεατο από το πραγματικο, αναμεσα τους υπαρχουν χιλιαδες ψευδαισθησεις..

Και δεν τα λέω σε κανεναν..απλως τα υπενθυμιζω στον εαυτο μου..κι αν μαζι μου θυμηθει και καποιος άλλος, που χρειαζεται να είναι ,που είναι η θεση του , τοτε πραγματικα εκανα ένα βημα για να πράξω κι εγω στην αληθεια μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου